The Lizard Shawl

Jag har länge sneglat på bilder i sociala medier på den underbara Lizard-sjalen som är designad av Jasmin Räsänen. Med de effektfulla taggarna längs ena sidan är det inte svårt att lista ut varför den heter Lizard. Den har en enkel men genialisk design, tycker jag. Ett mönster som repeterar sig gör att den är lätt att virka framför favoritserierna och fort går det också! Jag var samtidigt sugen på att testa Scheepjes Whirl, som jag aldrig har virkat med, så varför inte slå två flugor i en smäll och prova båda. Sagt och gjort. Resultatet ser du på bilden ovan.

Jag använde färgen Blueberry Bambam och fick 66 gram kvar på ett nystan Whirl. Trots det mäter sjalen 227 cm! Jag använde nål 3,5. Många använder 4 mm till Whirl men jag gillar när det är ganska fast så 3,5 passar mig bättre. Så måste man ju också älska de långsamma färgskiftningarna i Whirl, vilket ger en extra effekt till sjalen.

Jag hoppas att sjalens nya ägare, som ska flytta till Italien, kommer att gilla den lika mycket som jag gör och att den blir användbar i Roms svala vintervindar.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *