Minivimpel

En vimpel i glada färger piggar alltid upp. Sedan är det ju alltid bra med småprojekt som tar lite på förrådet av restgarner så att man kan köpa lite nytt utan dåligt samvete. Jag har använt mig av Tilda från Svarta Fåret och virknål 2,5. Dessa vimplar är av miniformat så de passar att hänga upp lite överallt.

Minivimpel D

Börja med att virka så många vimplar som du vill ha. Du virkar dem så här:

Mönster minivimpel

Gör 2 lm.

Varv 1: 2 fm i andra lm från nålen. 1 lm. Vänd arbetet.

V 2: 1 fm i första fm, 2 fm i följande fm. 1 lm. Vänd arbetet.

v. 3: 1 fm i de två första fm. 2 fm i sista fm. 1 lm. Vänd arbetet.

V 4-10: Fortsätt virka fram och tillbaka. Virka en fm i varje fm på varvet utom i den sista fasta maskan på varvet där du virkar 2 fm. Avsluta varje varv med en luftmaska och vänd arbetet. [Det sista varvet består av 11 fm.]

Ta av tråden och fäst den.

Montera dina vimplar genom att virka ihop dem med fasta maskor och en luftmaska mellan dem. Det blir alltså 11 fm på vimpeln och en lm mellan varje vimpel. Vill du ha en luftmaskkedja att häng din vimpel i gör du först en kedja av luftmaskor i valfri längd innan du börjar virka i den första vimpeln och avslutar med lika många luftmaskor. Om du inte vill göra en luftmaskkedja att hänga i måste du ändå göra en lm efter sista vimpeln. Denna behöver du till picotkanten senare.

Picotkanten virkar du så här:

*1 fm i första/nästa fm på vimpeln, 3 lm, 1 fm i första lm, hoppa över en fm och virka en fm i nästa fm.* Upprepa *-* 2 gånger. 1 fm i nästa fm, 3lm, 1 fm i första lm, hoppa över en fm och virka en fm om lm. [Varje vimpel har alltså 4 picoter. Den första börjar i första fasta maskan på vimpeln och den sista avslutas runt luftmaskan. På den sista vimpeln sätter du den sista fasta maskan i luftmaskan.]

Ta av garnet och fäst trådarna. Klart!

Minivimpel B

 

FjärilT

Mina mönster är gratis men när du virkar efter mina mönster och lägger ut i sociala medier vill jag att du länkar hit eller hänvisar till www.handmadeathavang.se. Du får gärna virka efter mina mönster och ge bort men mina mönster får inte användas i kommersiellt syfte.  Om du skulle hitta något fel i mönstret är jag tacksam om du meddelar mig så att jag kan rätta till det. 

FjärilT

One thought on “Minivimpel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *