Klart lillebilen ska ha rattmuff!

Min lilla opel är kanske inte den häftigaste bilen på gatan men den är full av körglädje och har hängt med mig länge. För trogen tjänst har den nu blivit piffad med rattmuff gjord i mormorsrutor och med färg som matchar lacken. Den har helt klart levlat upp sig och blivit hur cool som helst. Jodå, jag såg nog hur ett par förbipasserande stod och kollade lite extra på den på jobbets parkering häromdan.

Rattmuff helbild

 

Rattmuffen är lätt att göra men det gäller att få till rätt storlek. Jag mätte ratten runtom på utsidan och sedan hur tjock den var. Efter det virkade jag mormorsrutor och mätte noga hela tiden på ratten. Jag gjorde dem lite mindre för de töjer ut sig när man syr fast dem på ratten. Rattmuffen får ju inte bli sladdrig.

Rattmuff volangkant

Jag la till en liten volangkant på de rutor som jag inte kan sy i. Volangkanten består av 1 fm i första lmb på mormorsrutan, 3 lm, 1 fm om nästa lmb virkade från avigsidan på mormorsrutan. Fortsätt så tills du har gjort lmb längs hela sidan på mormorsrutan. Vänd och gör 1 fm, 1 hst, 1 st, 1 hst, 1 fm om första lmb. Upprepa kring följande lmb tills du har gjort en volang längs hela sidan av mormorsrutan. Fäst trådarna.

Rattmuff 1

För att få en halkfri rattmuff la jag prickar av Sockstop på baksidan. Sockstop är latex som man använder för att inte raggsockor och dylikt ska bli för halt att gå med. Det blir ungefär som de små plupparna som finns under barnstrumpor. Jag tycker att detta fungerar bra med min ratt men du måste själv avgöra vad som blir trafiksäkert för dig och själv ansvara för att din rattmuff blir säker att köra med! Givetvis kan man inte köra med en rattmuff som halkar runt.

Rattmuff montering

 

När latexen har torkat är det dags att sy fast muffen kring ratten. Sy noga och se till att den sitter fast ordentligt. Klart!

Lycka till med din rattmuff och kör försiktigt!

FjärilT

Mina mönster är gratis men när du virkar efter mina mönster och lägger ut i sociala medier vill jag att du länkar hit eller hänvisar till www.handmadeathavang.se. Du får gärna virka efter mina mönster och ge bort men mina mönster får inte användas i kommersiellt syfte.  Om du skulle hitta något fel i mönstret är jag tacksam om du meddelar mig så att jag kan rätta till det. 

FjärilT

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *