Coasters i Drops loves you 7

Mitt uppe i de stora projekten med filtar kände jag för något lätt- och snabbvirkat. Hur roligt och lärorikt det än är med de större projekten tryter ibland tålamodet. Jag har tyvärr aldrig varit särskilt bra på det här med att vänta och då känns det bra för själen att avsluta ett projekt och se tydliga resultat av arbetet.

Coasters fick det bli! Jag behövde lite nya somriga underlägg till muggar och glas. Jag tycker att olika nyanser av turkost i kombination med vitt är fräscht nu till sommaren. Drops Loves You 7, som är ett classic 8/4 cotton garn, har en mörkare och en ljusare nyans av turkos. Den mörkare har nummer 18 och den ljusare nummer 19. Mönstret blev en typ av mandala med en kant av blomblad ytterst.

Snabbt går det och man virkar lätt flera stycken på en kväll.

FjärilT

Mina mönster är gratis men när du virkar efter mina mönster och lägger ut i sociala medier vill jag att du länkar hit eller hänvisar till www.handmadeathavang.se. Du får gärna virka efter mina mönster och ge bort men mina mönster får inte användas i kommersiellt syfte.  Om du skulle hitta något fel i mönstret är jag tacksam om du meddelar mig så att jag kan rätta till det. 

FjärilT

20160520_160944_wm_wm

Mönster på virkade coasters

Garn: Drops loves you 7

Virknål: 3

Första stolpen i början på varv ersätts av 3 lm. Första fm i början av varv ersätts av 1 lm.

När du byter färg så gör du alltid sista omslaget på den sista maskan i den nya färgen och drar igenom. På så sätt får du ett snyggt färgbyte.

Varv 1: Gör 6 fm i en magisk ring med turkost garn. Avsluta med 1 sm i första fm.

V 2: Gör *2 st, 1 lm i första/följande fm*. Upprepa *-* 5 gånger.  Avsluta med 1 sm i tredje lm.

V 3: Sm till lmb. Byt färg till vitt och gör *2 st, 1 lm, 2 st i lmb*. Upprepa *-* 5 gånger och avsluta med sm i tredje lm.

V. 4: Byt till turkos och virka *1 st i första/följande 2 st, 2 st i lmb, 1 st i följande 2 st, 1 lm*. Upprepa *-* 5 gånger. Avsluta med 1 sm i tredje lm. [Mellan luftmaskbågarna har du nu alltså 6 stolpar]

V. 5: *1 fm i första/följande st, 1 hst och 1 st i följande st, 2 dst i följande 2 st, 1 st och 1 hst i följande st, 1 fm i följande st, 1 lm*. Upprepa *-* 5 gånger. Avsluta med 1 sm i första lm. [Ett blomblad består av sammanlagt 10 maskor. Det består av i följande ordning 1 fm, 1 hst, 1 st, 4 dst, 1 st, 1 hst, 1 fm. Mellan dem finns 1 lm.]

V. 6: Byt färg och virka *1 fm i första/följande 10 maskor, 1 fm med nedtag mellan stolparna där du gjort en lm på varv 4*. [Dra inte för hårt i garnet här.] Upprepa *-* 5 gånger och avsluta med en sm i lm i början på varvet.

Fäst trådarna. Gör en stor mugg kaffe och sätt på ditt underlägg. Klart!

20160520_161827_wm_wm

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *