Påskägg med kycklingar

Nu är snart påsken här och jag funderade på något att hänga i påskriset. Det fick bli små kycklingar som tittar fram ur små ägg. Jag har virkat mina i Tilda och med nål 2,5. Det är perfekt att ta lite av de där restgarnerna som blivit liggandes. Detta är ett utav de första mönstren jag gör själv så det är allt lite nervöst. Hoppas att det ska gå bra att följa det! Mönstret hittar du här nedan.

Mina mönster är gratis men när du virkar efter mina mönster och lägger ut i sociala medier vill jag att du länkar hit eller hänvisar till www.handmadeathavang.se.

Påskägg

Detta ägg är virkat i blått, vitt och gult. Eftersom det är så pilligt att fästa trådarna på ett litet ägg har jag knutit ihop dem. Detta kan man göra som man vill. När du har några varv kvar kan du börja stoppa ditt ägg. Vid färgbyte drar du igenom sista omslaget på maskan med den nya färgen som du ska virka nästa maska med. På så sätt får du en snygg övergång mellan färgerna.

Varje varv börjar med en luftmaska och avslutas med en smygmaska i luftmaskan.

varv 1: Gör 6 fm i en magisk ring. (6 fm)

v. 2: [Nu ökas det i var tredje maska.] *1 fm i följande 2 fm, 2 fm i nästa fm*. Upprepa *-* varvet ut (8 fm)

v. 3:[ Nu ökas det i varannan maska.] *1 fm i följande fm, 2 fm i nästa fm*. Upprepa *-* varvet ut  (12 fm)

v. 4 [Fortsatt ökning i varannan maska.] *1 fm i följande fm, 2 fm i nästa fm*. Upprepa *-* varvet ut. (18 fm)

v. 5 [Nu virkas det med två färger, i detta fallet varannan fm blå och varannan fm vit. Inga ökningar på detta varv.] 1 fm i varje fm varvet ut. (18 fm)

v. 6 [På detta varv virkar vi kycklingens huvud med 4 fm i gul färg. Övriga maskor virkas i vitt: Vi gör samtidigt ökningar i var tredje maska.] Virka med vitt garn *1 fm i följande 2 fm, 2 fm i följande fm* Upprepa *-* 1 gång. Virka 1 fm i följande 2 fm, byt sedan till gult och virka 2 fm i följande fm och 1 fm i följande 2 fm. Byt till vitt och virka 2 fm i följande fm. *1 fm i följande 2 fm, 2 fm i följande fm*. Upprepa*-* varvet ut. (24 fm)

v. 7: [Inga ökningar på detta varv.] Med vitt garn virkas 1 fm i de följande 9 fm, byt till gult och virka 1 fm i följande 6 fm, byt till vitt och virka 1 fm i de följande 9 fm. (24 fm)

v. 8 [Inga ökningar på detta varv.] Med vit garn virkas 1 fm i följande 10 fm, byt till gult och virka 1 fm i följande 4 fm, byt till vitt och virka 1 fm i följande 10 fm (24 fm)

v. 9 [Nu virkas det med två färger, varannan vit och varannan blå. Inga ökningar på detta varv.] *1 fm i varje fm varvet ut (24 fm)

v. 10-12 [Nu virkas det enbart i blått. Inga ökningar på detta varv. ] 1 fm i varje fm varvet ut. (24 fm)

v. 13 [Nu ska vi börja minska.] *1 fm i följande fm, virka samman 2 fm * Upprepa *-* varvet ut.  (16 fm)

v. 14 [Vi fortsätter minska.] *1 fm i följande 2 fm, virka samman 2 fm*. Upprepa *-* varvet ut. (12 fm)

v. 15 [Vi fortsätter minska.] *1 fm i följande fm, virka samman 2 fm*. Upprepa *-* varvet ut. (8 fm)

Stoppa ägget ytterligare och sy ihop ägget med en nål och fäst tråden. Sy ögon och näbb. Sätt en tråd i toppen av ägget så att du kan hänga upp ditt ägg.

Glad påsk!

Påskris

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *